Her finn du oversikt over alle utstillarar i valt studie- og fagfelt.
Velg utstillar i oversikten under for å gå til utstillar-sida.
Er du interessert i kosthold og ernæring? Liker du å tilberede og servere mat? Restaurant- og matfag passer for deg som er praktisk anlagt og liker å jobbe med mat og servering. Her vil du få kunnskap om kosthald og ernæring, og korleis maten me et påverkar kropp og helse. Vidare vil du lære om korleis ein behandling råvarer, mat og drikke, og få innsikt i viktige mattradisjonar i Noreg. Du vil også få opplæring i korleis ein tilbereder og serverer mat.
Med ei utdanning innanfor restaurant og matfag kan du få jobb innanfor ei rekke yrke der ein er i kontakt med mat og råvarer. Dette kan vera som kokk, ernæringskokk eller servitør, eller som bakar, slaktar eller sjømathandlar. Du kan også bli fagarbeidar i sjømatproduksjon eller industriell produksjon.
Yrkesfagleg opplæring fører fram til yrkeskompetanse, med eller utan fag - eller svennebrev. Når du er ferdig med yrkesfagleg opplæring har du følgjande val:
Nedanfor finn du ei oversikt over aktuelle utdanningsval og arbeidsplasser relevante for restaurant og matfag i regionen vår.